Reteta de Ceai Chai Latte de Dovleac

Ceai Chai Latte de Dovleac

Da, este din nou acea perioada a anului. Octombrie inseamna ca placintele cu dovleac si ceaiurile latte cu ceai chai de dovleac sunt bunatatile care trebuie facute. Incearca aceasta reteta de Pumpkin Spice Chai latte daca vrei sa te bucuri de o bautura de sezon delicioasa si linistitoare in doar cateva minute.

Ce este condimentul de dovleac?

Condimentul de dovleac sau condimentul pentru placinte cu dovleac este un amestec de condimente macinate, utilizat in mod obisnuit pentru prepararea placintelor cu dovleac. Acest amestec este foarte popular si pentru prepararea latte-urilor condimentate. Amestecul de condimente de dovleac include scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare. Daca nu il gasiti intr-un magazin, il puteti prepara cu usurinta acasa folosind pulberi obisnuite de condimente.

Cum sa-ti faci propriul condiment de dovleac:

Folositi aproximativ 6 lingurite de pudra de scortisoara, 1 ½ lingurita de pudra de ghimbir, 1 ½ lingurita de pudra de nucsoara si ¾ lingurita de pudra de cuisoare. Amestecati-le pe toate impreuna intr-un borcan curat si uscat. Condimentele sub forma de pudra sunt excelente pentru coacere si pentru prepararea cafelei cu lapte. Cu toate acestea, daca faceti ceai obisnuit, mai degraba decat latte, condimentele zdrobite pot fi o optiune mai buna. Puteti face acelasi amestec, dar folositi un pistil si un mortar pentru a le zdrobi.

Ce este ceaiul chai cu mirodenii de dovleac?

Pumpkin spice chai tea latte este un ceai facut cu un amestec de condimente de dovleac, ceai negru, lapte si piure de dovleac. Este foarte asemanator cu amestecul obisnuit de condimente chai, dar nu contine boabe de piper, fenicul sau anason stelat. Cu toate acestea, il puteti condimenta asa cum doriti.

Piureul de dovleac este un alt ingredient unic in aceasta bautura. Poate doriti sa stiti daca trebuie sa folositi un piure de dovleac. Raspunsul este nu. Cu toate acestea, va da o doza de cremozitate, textura si aroma – in functie de piureul pe care il folositi. Nu toti dovleceii au o aroma intensa, iar aroma se poate pierde cu usurinta printre intensitatea condimentelor si a ceaiului negru. Cu toate acestea, daca nu doriti sa faceti compromisuri de textura si cremozitate, piureul de dovleac este o necesitate. Alternativ, se poate folosi si siropul de dovleac.

Cum se prepara ceaiul Chai cu condimente de dovleac

Pentru a-ti prepara usor si deliciosul chai cu condimente de dovleac, poti folosi un piure de dovleac din conserva pre-fabricat sau il poti prepara tu insuti. Daca aveti chef sa petreceti mai mult timp in bucatarie, incercati sa o faceti dumneavoastra si profitati de ocazie pentru a va bucura de dovleci adevarati. Cei mai buni dovleci de folosit sunt dovleceii dulci de butternut sau dovleceii de zahar. Alegerea dovleacului va avea o mare influenta asupra aromei finale si a dulceatei bauturii dumneavoastra. Cu toate acestea, piureurile din conserva sunt si ele excelente, iar folosirea lor va va oferi o bautura delicioasa in cel mai scurt timp.

Pentru a prepara un ceai chai cu condimente de dovleac veti avea nevoie de:

  • 2-2 linguri de piure de dovleac
  • 100 ml de lapte integral gras sau o alternativa fara lapte, cum ar fi laptele de caju
  • ½ lingurita de condiment pentru placinta de dovleac
  • 1 lingurita de miere sau zahar brun
  • O picatura de extract de vanilie
  • 2 lingurite de ceai negru puternic, in frunze libere, cum ar fi Assam
  • 100 ml de apa clocotita

Instructiuni:

  • Aduceti apa la fierbere.
  • Se infuzeaza frunzele de ceai in 100 ml de apa clocotita timp de aproximativ 5-10 minute. Cu cat se lasa mai mult timp la infuzat, cu atat mai puternica este aroma. Este important sa alegeti tipul potrivit de ceai, deoarece unele pot avea multa amaraciune daca sunt prea infuzate. Strecurati ceaiul intr-o cana.
  • Adaugati 2-3 linguri de piure de dovleac si condimentele pentru placinta de dovleac intr-o cratita mica si gatiti amestecand timp de aproximativ 2-3 minute.
  • Adaugati laptele integral, mierea si extractul de vanilie si fierbeti la foc mic-mediu timp de aproximativ 10 minute. Laptele integral va da cea mai cremoasa bautura. Pentru o alternativa fara lactate, va recomandam sa folositi lapte cremos de caju sau lapte cremos de cocos. O alta alternativa, mai putin cremoasa, este laptele de migdale.
  • Se toarna intr-o cana cu ceai.
  • Amestecati si completati cu frisca.

Poti face aceasta bautura si mai laptoasa prin inmuierea ceaiului direct in lapte, in loc de apa. Urmati aceiasi pasi, dar folositi o cratita mica pentru a incalzi laptele si fierbeti frunzele de ceai la foc mic timp de 10 minute. Nu lasati sa dea in clocot. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente.

Vrei o bautura fara cofeina? Inlocuieste ceaiul negru cu rooibos rosu. Red rooibos are o minunata aroma bogata de pamant care completeaza uimitor de bine aroma condimentelor si a dovleacului. Pentru a va bucura de o aroma mai clasica de chai, inlocuiti rooibos sau ceaiul negru cu rooibos chai sau cu un amestec de chai negru.

Lasă un comentariu