Trezeste atat corpul, cat si mintea, este suficient de puternic pentru a insoti un mic dejun consistent si nu se va demoda niciodata. Acest ceai atemporal, plin de cofeina, bogat in cofeina, este unul dintre cele mai populare amestecuri de ceai negru din lume. Cu o istorie de peste 200 de ani, English Breakfast are o multime de povesti de spus.
Este English Breakfast cu adevarat cel mai puternic ceai din lume?
Ce este ceaiul English Breakfast?
English Breakfast este un amestec de ceai, despre care se presupune ca a fost creat de Robert Drysdale, un comerciant si producator de ceai scotian in 1892. Cu toate acestea, povestea ceaiurilor de mic dejun este mult mai lunga. Tipurile traditionale sunt, de obicei, facute din ceai chinezesc si, uneori, cu adaos de frunze indiene mai puternice. Amestecurile moderne pot fi facute din mai multe tipuri diferite de ceai. Acestea pot include o combinatie de ceaiuri Assam si Darjeeling, Qimen si Yunnan, kenyan si chinezesc, sau chiar un amestec de ceaiuri din trei sau mai multe tari.
Interesant este faptul ca English Breakfast de la acelasi comerciant de ceai ar trebui sa aiba intotdeauna aceeasi aroma, indiferent de an. Poate contine ceaiuri diferite in proportii diferite, dar acestea ar trebui sa fie amestecate pentru a pastra aroma intacta si recognoscibila. English Breakfast nu ar trebui sa fie niciodata un ceai de o singura origine. Este facut din ambele plante de ceai, Camellia sinensis var. sinensis si Camellia sinensis var. assamica.
Cel mai bun tip de frunze pentru prepararea English Breakfast sunt frunzele rupte mai mici, si chiar fannings si praful. Ambele sunt folosite pentru pliculetele de ceai, ceea ce a facilitat raspandirea English Breakfast in intreaga lume si castigarea inimilor iubitorilor de ceai. In zilele noastre, English Breakfast, sau un anumit tip de ceai pentru micul dejun, este disponibil in majoritatea magazinelor de proximitate din intreaga lume.
Cat de multa cofeina este in ceaiul English Breakfast?
English Breakfast-ul modern este un amestec de diferite ceaiuri negre, realizat cu accent atat pe profilul final de aroma, cat si pe continutul de cofeina. De obicei, este facut din frunze de ceai rupte, deoarece acestea vor elibera mai multa aroma si cofeina, rezultand o ceasca de ceai mai puternica, mai indrazneata si mai bogata.
Cantitatea exacta de cofeina va varia de la un tip la altul. Cu toate acestea, va puteti astepta undeva in jur de 30-60 mg de cofeina pe ceasca. English breakfast nu este neaparat cea mai puternica ceasca de ceai de pe piata, dar este cea capabila sa se potriveasca cu o masa puternica. In plus, atunci cand este preparat cu zahar si lapte, poate satisface papilele gustative chiar si ale celor mai mari bautorii de cafea.
Singurele ceaiuri pentru English breakfast fara cofeina sunt amestecurile negre decafeinizate. Desi suna ciudat sa decafeinizezi un amestec care stimuleaza energia de dimineata, micul dejun englezesc nu se refera doar la cofeina. In trecut, cofeina din ceai nu era la fel de importanta ca in prezent. In Occident, ceaiurile erau un lux si erau apreciate mai degraba dupa aroma, decat dupa beneficiile pentru sanatate si continutul de cofeina.
Varietati de ceai pentru micul dejun englezesc
English breakfast nu este singurul amestec pentru micul dejun disponibil in lume. Printre cele traditionale se numara micul dejun scotian si irlandez, in timp ce numarul amestecurilor moderne este nenumarat. Irish breakfast este mai puternic si mai gros decat English breakfast si are o culoare rosu inchis foarte intens. Este mai putin dulce si mai maltos. Micul dejun scotian este puternic, maltos si, de obicei, are o nota lemnoasa. Astazi, multe alte tari isi produc versiunile lor de amestecuri pentru micul dejun. Daca un amestec pentru micul dejun contine si alte ingrediente in afara de ceaiul negru, acestea ar trebui sa adauge doar o nota de aroma, fara a coplesi niciodata caracterul maltos si robust al ceaiului.
Cel mai bun ceai English breakfast
Cel mai bun ceai English breakfast ar trebui sa ofere suficienta energie dimineata si o aroma bine echilibrata si corpolenta. Ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a face fata atat laptelui, cat si zaharului, fara a-si pierde caracterul. Exista sute de tipuri de English breakfast si fiecare producator are propriul sau mod de a-l amesteca.
English Breakfast va fi intotdeauna preparat cu ceaiuri negre si poate contine si alte ingrediente, dar nu va fi niciodata preparat cu ceai de plante, oolong sau ceai verde. Cea mai buna ceasca ar trebui sa fie indrazneata, puternica, dar nu neplacut de amara. De fapt, ar trebui sa aiba si o nota usor dulce. Ar trebui sa il puteti bea pur, sau cu adaos de lapte si indulcitor. Ar trebui sa fie corpolenta, nu slaba si apoasa.
Cum se prepara ceaiul English Breakfast
Pentru a prepara o ceasca de ceai English Breakfast perfect, folositi 2-4 grame de ceai la o ceasca de apa. Desi 2 grame vor da o infuzie puternica, 4 grame vor da, fara indoiala, un impuls matinal mai bun. Aduceti apa la fierbere si lasati-o sa se raceasca pana la 203 °F. Unele amestecuri pot necesita o temperatura mai scazuta. English Breakfast este unul dintre rarele ceaiuri care ar trebui sa fie facute folosind tehnica de preparare in stil occidental.Cum se prepara ceaiul English Breakfast
Pentru a prepara o ceasca de ceai English Breakfast perfect, folositi 2-4 grame de ceai la o ceasca de apa. Desi 2 grame vor da o infuzie puternica, 4 grame vor da, fara indoiala, un impuls matinal mai bun. Aduceti apa la fierbere si lasati-o sa se raceasca pana la 203 °F. Unele amestecuri pot necesita o temperatura mai scazuta. Micul dejun englezesc este unul dintre rarele ceaiuri care ar trebui sa fie facute folosind tehnica de preparare in stil occidental. O infuzare multipla nu va da niciodata o infuzie suficient de puternica intr-o singura infuzare si nu va fi suficienta pentru a retine laptele. Se lasa la infuzat timp de 3-5 minute.
O infuzare mai lunga va extrage mai multa cofeina si o aroma mai puternica. Ceaiul dumneavoastra nu ar trebui sa fie niciodata neplacut de amar, ci doar usor astringent. Unele amestecuri pot contine diferite note de aroma, cum ar fi ciocolata, lemn, caramel sau melasa. Laptele ar trebui sa imbunatateasca aroma si sa ofere o noua experienta, mai degraba decat sa acopere amaraciunea ceaiului.
Ceaiuri cu gheata English Breakfast
Datorita robustetii si maltimii lor, amestecurile English Breakfast sunt o alegere perfecta pentru prepararea ceaiurilor latte cu gheata. Pentru prepararea unui ceai latte cu gheata folositi cel putin 5 grame de ceai si preparati-l in 50 ml de apa aproape clocotita timp de 10 minute. Umpleti shakerul cu gheata, adaugati un indulcitor, 100-150 ml de lapte integral si agitati. Pentru o aroma mai buna, fierbeti frunzele de ceai in lapte.