Cumpararea de Ceai Vrac in Cantitati Mari Este o Pierdere de Bani

pierzi bani

Pierdem 44,5 milioane de tone metrice de ceai in fiecare an, ceea ce inseamna 14.859.726.698.667 de cesti de ceai in fiecare an. Da, asta inseamna peste 14 trilioane de cesti de ceai.

In fiecare an, Statele Unite risipesc intre 20% si 30% din toate alimentele produse si preparate. Daca aceasta risipa s-ar extinde si la cele 148 de miliarde de kilograme de ceai importate in Statele Unite in fiecare an, ar fi intre 30 si 945 de miliarde de kilograme de ceai irosite in fiecare an.

Si iata argumentul nostru pentru care ar trebui sa cumparati mai putin ceai, de fapt mai putin din orice, dar in special ceai.

Cumpararea unei cantitati mari de ceai pe care nu l-ati mai incercat pana acum este o modalitate excelenta de a arunca o gramada de ceai atunci cand nu il puteti bea suficient de repede sau nu va place. Riscul acestui lucru este si mai mare in cazul ceaiului cu frunze libere, unde efortul de a prepara o ceasca de ceai inseamna ca trebuie sa va bucurati si mai mult de acea ceasca de ceai pentru ca efortul sa merite.

Daca beti 2 cesti de ceai in fiecare zi, una dimineata si una dupa-amiaza pentru a va revigora, veti ajunge sa beti 730 de cesti de ceai pe an sau 1,5 kg de ceai. Altfel spus, un recipient de ceai de dimensiuni standard (aproximativ) are aproximativ 100 g, ceea ce va va ajunge pentru aproximativ 25 de zile daca beti doar acel ceai.

Acum stim cu totii ca ceaiul are un termen de valabilitate mare, mult mai bun decat cafeaua, de exemplu. Dar daca si numai daca este depozitat la adapost de lumina, intr-un recipient etans, iar recipientul nu este deschis foarte des. Un ceai poate trece de la excelent la bun la rau in doar 3 luni, daca deschizi recipientul in fiecare zi pentru a scoate cate ceva. Iar daca ati cumparat o jumatate de kilogram intreg, s-ar putea sa fi intrat in faza de la bun la rau inainte de a fi parcurs tot drumul.

Toate acestea inseamna ca nu ar trebui sa cumperi ceai… Sau cel putin ar trebui sa cumperi o cantitate de ceai potrivita pentru tine. Daca bei o ceasca de ceai, in medie, o data pe zi, nu ai nevoie de mai mult de 150-200 gramde de ceai la indemana in orice moment. Si nu vreti neaparat ca toate acestea sa fie acelasi ceai. Ideal ar fi sa aveti nevoie de 4 sau 5 recipiente mai mici si diferite de ceai, astfel incat sa aveti in dulap o varietate fara a avea mai mult decat puteti bea.

Raspunsul la risipa de ceai este, de fapt, sa fii mai risipitor la primele cateva cesti de ceai nou, cumparand mostre de ceai.

Mostrele sunt cel mai bun mod de a explora un nou ceai fara a risipi o multime de ceai. Mostrele tipice de ceai din frunze vrac au intre 10 g si 20 g de ceai, ceea ce este suficient pentru 2 pana la 5 cesti de ceai. Aveti suficient pentru a-l prepara de cateva ori pentru a-l face bine. Daca nu va place, atunci ati invatat asta fara sa risipiti cateva uncii din acel ceai. Si pentru cel mai important exemplu, daca iti place, dar nu-l vrei des, atunci stii sa cumperi o cantitate mai mica, astfel incat sa nu lasi ceaiul sa se strice inainte de a te bucura de tot ceaiul cumparat.

Mostrele sunt aproape intotdeauna mai scumpe decat cumpararea in vrac pe baza unei singure cesti de ceai. Dar daca luati in considerare alternativa de a trebui sa cumparati cateva uncii de ceai pentru a afla daca va place, pare destul de clar ca o mostra este cea mai buna solutie.

Lasă un comentariu