Cum se Utilizeaza un Infuzor de Ceai

Infuzor de Ceai

Infuzoarele de ceai sunt cele mai de baza si cele mai importante ustensile de ceai pe care ar trebui sa le aiba fiecare bautor de ceai. Cu infuzorul de ceai potrivit, va puteti bucura de orice ceai din frunze libere doriti. Le puteti folosi pentru a prepara ceai acasa, la birou sau chiar in calatorii. Aflati cum sa folositi corect infuzorul de ceai pentru a va bucura de ceasca perfecta de ceai.

Cum functioneaza un infuzor de ceai?

Infuzorul de ceai este o ustensila de mici dimensiuni pentru infuzarea ceaiului. Acesta vine in multe forme, culori, dimensiuni si materiale. Cele mai comune infuzoare de ceai sunt infuzoarele cu bile de ceai si infuzoarele cu lingurita. Dupa ce umpleti infuzorul cu frunze de ceai, il veti pune intr-o ceasca cu apa fierbinte. Toate infuzoarele de ceai au gauri mici care impiedica frunzele de ceai sa ajunga in ceasca, ceea ce face foarte usoara prepararea ceaiului. Acestea sunt excelente pentru a inmuia aproape orice frunze de ceai vrac. Cu toate acestea, infuzoarele de ceai nu sunt potrivite pentru ceaiul sub forma de pulbere sau pentru praful de ceai si pentru fanii din pliculetele de ceai.

Ghid de utilizare a unui infuzor de ceai

Desi infuzoarele de ceai sunt foarte usor de folosit, pentru a obtine cea mai buna ceasca de ceai posibila, urmati acesti pasi:

1. Curatati-va ustensilele de ceai si cana

Folositi intotdeauna cani si infuzoare curate. Uneori, forma sau materialul fac dificila curatarea corecta a gaurilor. Alegeti infuzoare care pot fi spalate cu ajutorul unei masini de spalat vase. Infuzoarele din otel inoxidabil pot avea uneori un reziduu de la utilizarile anterioare. Unele infuzoare din sticla au doar niste fante minuscule care pot fi, de asemenea, dificil de curatat.

2. Alegeti apa potrivita

Alegerea apei va avea intotdeauna un impact asupra aromei ceaiului tau. Evitati sa folositi apa distilata sau apa tare de la robinet. Apa distilata poate da o ceasca cu un gust plat, iar apa dura poate strica ceaiurile delicate. Apa proaspata de izvor si apa de izvor imbuteliata sunt cele mai bune alegeri.

3. Aduceti apa la fierbere

Folositi intotdeauna apa proaspat fiarta. Aduceti apa la fierbere in ceainic si evitati sa o puneti la microunde. Daca folositi un ceainic obisnuit, lasati apa sa se raceasca pana la temperatura dorita. Daca folositi un ceainic cu optiuni de temperatura, setati temperatura potrivita pentru tipul de ceai pe care il preparati. Intotdeauna este mai bine sa folositi apa de la un ceainic electric sau de pe aragaz. Fiti intotdeauna atenti la temperatura apei. Daca este prea fierbinte, va va strica ceaiul si ii va da un gust amar. Daca este prea rece, frunzele de ceai nu se vor inmuia corespunzator si veti obtine o infuzie slaba.

4. Preincalzeste-ti cana sau ceainicul

Intotdeauna preincalziti cana, dar nu preincalziti infuzorul. Preincalzirea canii va ajuta la pastrarea temperaturii in timpul infuzarii.

5. Puneti frunzele de ceai in infuzorul dvs.

Bilele de ceai, linguritele sau infuzoarele din silicon sunt de obicei suficient de mari pentru una sau doua lingurite de frunze de ceai. Acestea sunt potrivite pentru frunzele de ceai negru mai mari si rupte, pentru multe ceaiuri verzi, pentru multe ceaiuri din plante si pentru ceaiuri de fructe. Folositi-le pentru a infuza o singura ceasca de ceai. Intotdeauna inchideti-le cu grija. Folositi infuzoare mai mari, cum ar fi cosurile de infuzare sau infuzoarele pentru cani, pentru frunzele de ceai in forma de bila, cum ar fi Ti Kwan Yin, ceaiurile albe sau frunzele de ceai lungi si neintrerupte care au nevoie de spatiu pentru a se extinde. De asemenea, folositi-le daca trebuie sa preparati o ceainic intreg sau o cana de ceai si folositi o cantitate mai mare de frunze de ceai. Nu folositi niciodata o lingura umeda pentru a scoate frunzele de ceai dintr-un recipient.

6. Asezati infuzorul intr-o cana sau intr-un ceainic

Asezati infuzorul de ceai intr-o cana goala, preincalzita sau intr-un ceainic. Luati-va timp pentru a mirosi frunzele. Frunzele de ceai vor avea intotdeauna un miros mai intens intr-un ceainic sau intr-o cana preincalzita. Adaugati apa fierbinte. Daca folositi un infuzor in forma de cos sau un infuzor in forma de bila, acoperiti-le cu o farfurie.

7. Lasati sa se infuzeze

Timpul de infuzare este foarte important atunci cand faci o ceasca de ceai perfecta. Lasati ceaiul sa se infuzeze timp de 1-5 minute, in functie de tip. Infuzeaza ceaiul verde timp de 1-3 minute, ceaiurile din plante timp de 3-5 minute, ceaiurile negre timp de 2-5 minute si ceaiurile oolong timp de 1-5 minute. Daca nu va place ca ceaiul dvs. sa fie prea tare, incercati sa scoateti infuzorul dupa un minut sau doua si gustati ceaiul. Daca este prea slab, continuati infuzarea inca un minut sau doua.

8. Savurati si reintroduceti la infuzat

Odata ce ceaiul dvs. este gata, scoateti infuzorul si lasati-l sa se odihneasca pe o farfurie. Puteti refolosi multe frunze de ceai cel putin inca o data. Pentru a reimpregna, urmati aceiasi pasi. Nu este nevoie sa preincalziti din nou cana si sa mai infuzati frunzele timp de un minut sau doua. Savurati-va ceaiul cat timp este inca fierbinte.

Lasă un comentariu