Cum Sa Va Curatati Ceainicul Si Ustensilele

Cum Sa Va Curatati Ceainicul Si Ustensilele

Nimic nu are un gust mai rau decat un ceai de inalta calitate facut intr-un vas de ceai necuratat sau ruginit. Pentru a prepara o ceasca perfecta, curatarea corespunzatoare a vaselor de ceai este la fel de importanta ca si un ceai de calitate. Afla cum sa ai grija de ustensilele de ceai si afla ce nu trebuie sa faci niciodata cu ceainicele tale.

Sfaturi generale pentru curatarea ustensilelor de ceai

Daca doriti cu adevarat sa va bucurati de ceasca de ceai, ar trebui sa folositi intotdeauna ustensile curate. Ustensilele includ piesele mai mici de echipament pentru ceai, cum ar fi strecuratoarele, cosurile de infuzare sau infuzoarele, precum si ustensilele mai mari pentru ceai, cum ar fi ceainicele, canile si cestile. Unele pot fi mai usor de curatat decat altele. Nu numai ca o curatare corecta a acestora va avea o influenta uriasa asupra aromei ceaiului dumneavoastra, dar le va prelungi durata de viata si va va ajuta sa economisiti bani.

1. Curatati-va intotdeauna ustensilele dupa utilizare

Ceainicele, infuzoarele si strecuratoarele ar trebui sa fie toate curatate imediat dupa utilizare. Chiar daca folositi aceleasi frunze de doua sau mai multe ori, nu le lasati niciodata in ceainic pentru mai mult de cateva ore. Pastrarea frunzelor de ceai in interiorul ceainicului va crea o pelicula maronie care nu poate fi intotdeauna curatata cu usurinta. Uscati-le inainte de a le depozita.

2. Materialele neporoase sunt mai usor de curatat

Daca sunteti preocupat de curatenia vaselor de ceai, ceramica neporoasa sau sticla pot fi o alegere mai buna decat ceramica poroasa. De exemplu, sticla poate fi spalata in masina de spalat vase. Gurile de scurgere ale unor ceainice vor fi aproape imposibil de curatat, cu exceptia cazului in care folositi o masina de spalat vase, ceea ce face mai usor de curatat. Unele ceainice, cum ar fi ceainicele japoneze kyusu sau ceainicele chinezesti yixing zisha, nu trebuie spalate niciodata in masina de spalat vase, sau chiar folosind detergenti. Va fi nevoie de mai mult efort pentru a le mentine impecabil de curate.

3. Folositi cel mai bun ceainic pentru nevoile dvs.

Ceainicele cu strecuratoare de metale incorporate pot fi foarte greu de curatat. Daca sunteti un incepator in materie de ceai, ceainicele cu infuzoare detasabile din otel inoxidabil, ceramica sau sticla vor fi mai usor de manevrat. Le puteti spala si in masina de spalat vase.

4. Indepartati frunzele de ceai si curatati-le cu apa calda

Dupa ce ati terminat de preparat, indepartati intotdeauna frunzele de ceai din ceainicele dvs. si spalati-le cu apa fierbinte sau clocotita. Folositi detergenti doar pentru otel inoxidabil, sticla sau ceramica neporoasa.

5. Aveti un ceainic separat pentru diferite tipuri de ceai

Fiecare ceainic realizat dintr-un material poros, indiferent cat de mult il veti curata, va dezvolta o pelicula subtire in timp. Folositi un ceainic separat pentru ceaiurile mai usoare si unul separat pentru cele mai puternice. De exemplu, nu preparati ceaiul negru Earl Grey in acelasi ceainic pe care l-ati folosi pentru ceaiul Silver Needle sau Dragon Well.

6. Folositi o scobitoare, o periuta de dinti sau betisoare de bumbac

Daca ceainicul dvs. are o strecuratoare incorporata cu ochiuri metalice, cum ar fi kyusu de susan, puteti folosi o scobitoare pentru a indeparta bucatile mici de frunze de ceai lipite. Alternativ, puteti folosi si o periuta de dinti curata si umeda. Gurile de scurgere pot fi curatate folosind betisoare de bumbac. Este important sa curatati si gura de scurgere.

7. Folositi un burete curat

Incremenirea din interiorul ceainicului dvs. neetans poate fi curatata cu un burete sau o carpa umeda. Cu toate acestea, folositi intotdeauna un burete nou si delicat sau aveti un burete separat doar pentru ceainicul dumneavoastra.

8. Uscati-l

Dupa ce v-ati spalat ceainicul sau ceainicul, folositi o carpa moale pentru a-l usca. Nu puneti un capac al ceainicului ud si asigurati-va ca este complet uscat inainte de a-l pune deoparte.

Cum sa va curatati ceainicul de ceai

A avea un ceainic curat este la fel de important ca si a avea un ceainic curat. De-a lungul timpului, veti observa depuneri de minerale in ceainicul dumneavoastra. Depozitele provin de la mineralele din apa dura, iar acestea se vor acumula mai repede de la apa de la robinet. Folosind apa de izvor, veti lasa mai putine reziduuri.

Curatati-va ceainicul electric in mod regulat, cel putin o data pe luna, chiar daca folositi apa de izvor. La fel ca ceainicele, fierbatoarele nu trebuie curatate folosind detergenti. Desi exista mai multe produse de curatare a ceainicului pe piata, acestea vor contine, in cea mai mare parte, ingrediente pe care este posibil sa le aveti deja acasa. Nu folositi niciodata produse pentru indepartarea calcarului care sunt facute pentru curatarea bailor, a chiuvetelor sau a gresiei. Cele mai bune modalitati naturale si sigure de a curata ceainicul sunt:

1. Acid citric

Acidul citric este cel mai simplu, cel mai ieftin si cel mai bun produs pentru a va curata ceainicul. Pur si simplu umpleti ceainicul pe jumatate cu apa si aduceti-l la fierbere. Deschideti capacul si adaugati 1 lingura de acid citric. Aveti grija sa nu va ardeti cu aburul. Acoperiti capacul si lasati-l sa se odihneasca timp de 10 pana la 20 de minute. Apoi, aduceti din nou apa la fierbere si lasati-o inca 10 minute. Turnati apa si spalati-l cu apa curata.

2. Suc de lamaie

Puteti folosi suc de lamaie si apa pentru a va curata ceainicul in loc de acid citric. Feliati lamaia, adaugati apa si felii de lamaie in ceainic si aduceti-o la fierbere. Lasa-l sa stea timp de 30 de minute. Aduceti-l din nou la fierbere. Scoateti feliile de lamaie si turnati apa si spalati-l cu apa curata.

3. Otet alb

Otetul alb este un alt produs care poate fi folosit pentru a va curata ceainicul. Cu toate acestea, va lasa mai mult miros decat lamaia. Pur si simplu adaugati parti egale de otet alb si apa in ceainicul dumneavoastra si aduceti-l la fierbere. Lasa-l sa stea cateva ore. Turnati apa si spalati cu apa curata bine pana cand mirosul dispare.

4. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu sau bicarbonatul de sodiu nu este grozav doar pentru a face ceai roz, il poti folosi si pentru a curata un ceainic. Umpleti ceainicul pana la jumatate si adaugati 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Aduceti-l la fierbere si lasati solutia sa stea timp de 30 de minute. Turnati apa si spalati ceainicul.

Lasă un comentariu