Cum Sa Fierbeti Oua Intr-un Ceainic Electric

Multi dintre noi au fierbatoare electrice. Sprijinite pe tejghelele noastre din bucatarie si chiar pe birourile de lucru, aceste fierbatoare sunt mult mai convenabile decat cele de pe aragaz. Nu numai ca aceste fierbatoare sunt cel mai simplu mod de a va pregati ceasca preferata de ceai sau cafea, dar pot fi folosite pentru multe alte lucrari care adauga functionalitatea fierbatoarelor.

Ceea ce face de fapt un ceainic este sa incalzeasca apa instantaneu. Motorul puternic al ceainicului incalzeste apa in cel mai scurt timp. Tehnologia moderna a adus multe inovatii in ceainicul conventional si adauga multe caracteristici utile in acesta. Unele dintre aceste caracteristici utile sunt optiunea de control al temperaturii, oprirea automata, mentinerea apei calde sau cronometre. Apa calda din fierbatoarele de apa ii determina pe utilizatori sa gandeasca in afara cutiei si sa il foloseasca pentru a face supe instant, pentru a fierbe laptele sau chiar pentru a fierbe oua.

Fierberea oualor in ceainic

Un ceainic electric poate fi perfect si pentru fierberea oualor, daca nu aveti un aragaz la indemana si doriti un ou fiert. Este o optiune la indemana daca sunteti in calatorie sau sunteti la serviciu si aveti chef de un ou fiert. Fierberea oualor in apa este destul de usoara, iar aici am oferit o metoda detaliata.
– Asezati cu grija ouale in ceainic si umpleti apa astfel incat ouale sa fie acoperite complet, iar nivelul apei sa fie la un centimetru deasupra oualor. Asigurati-va ca acestea nu ating elementele de incalzire, altfel se pot sparge si pot provoca o mare mizerie.
– Sprijiniti ceainicul de o parte pentru a impiedica ouale sa atinga elementele de incalzire. Puteti pune un mic blocnotes sau ceva de genul acesta sub o parte.
– Porniti ceainicul. Majoritatea fierbatoarelor din zilele noastre sunt cu inchidere automata. Asa ca fierbatorul dvs. se va opri probabil odata ce apa este fiarta inauntru.
– Setati cronometrul si asteptati 13-15 minute inainte de a deschide capacul, in functie de cat de moale sau de tare doriti sa fie oul.
– Scurgeti apa din ceainic si scoateti ouale. Puteti pune ouale in apa rece pentru a le scadea temperatura.
– Desprindeti cojile si savurati ouale cu putina sare si piper.

Cateva lucruri ar trebui luate in considerare in timp ce fierbeti ouale intr-un ceainic.

– Nu folositi ceainicul cu serpentina de incalzire expusa, deoarece ouale se pot sparge daca ating serpentina in timpul fierberii.
– Nu inghesuiti prea mult ouale. Numarul de oua pe care le puteti fierbe la un moment dat depinde de spatiul din interiorul ceainicului si de marimea oualor.
– Lasati spatiu in interior astfel incat ouale sa nu atinga tubul de taiere a aburului.
– Pentru ouale fierte moi, sunt suficiente doar 10-12 minute. Cu toate acestea, daca va plac ouale fierte tari, atunci trebuie sa asteptati 15 minute.

Fierberea oualor intr-un ceainic este o sarcina simpla, dar cu putine precautii sau ai o mare mizerie pe mana. Ceainicul electric incalzeste rapid apa si se opreste automat, consumand astfel mai putina energie electrica.

Lasă un comentariu