Ati facut vreodata o ceasca de ceai care nu a avut un gust prea bun, desi ati respectat instructiunile de preparare? Unele frunze de ceai pur si simplu nu au un gust atat de bun. Indiferent daca este din cauza ca nu va puteti obisnui cu adevarat cu gustul, sau calitatea ceaiului s-ar putea sa nu fie cea asteptata, sau poate ca a trecut data de expirare. Oricare ar fi motivele, puteti spori aroma si puteti face ca fiecare ceai sa aiba un gust mai bun.
Faceti ceaiul sa aiba un gust mai bun: 20 de arome de adaugat
Imbunatatiti gustul ceaiului fierbinte
Adaugati lamaie si lemongrass pentru o prospetime mai mare
Lamaia este un condiment traditional pentru ceai care poate repara aroma aproape oricarui ceai, inclusiv a ceaiurilor verzi cu gust neplacut, preparate in exces. Lemongrass este va adauga si mai multa prospetime si deliciu.
Sau scortisoara si ghimbir pentru o nota festiva
Scortisoara si ghimbirul pot transforma orice ceai negru sau verde intr-o bautura festiva.
Folositi cardamon pentru a face o bautura traditionala
Cardamomul simplu poate transforma orice ceai negru obisnuit intr-o bautura magica si picanta. O puteti bea cu sau fara lapte.
Fa-ti un amestec de ceai frumos cu flori
Puteti amesteca trandafir, lavanda, iasomie, osmanthus sau crizantema in orice tip de ceai real pentru a spori aroma. Deoarece toate au un parfum si o aroma puternica, incepeti cu doar cateva flori sau petale uscate pana cand gasiti aroma dorita.
Imbunatatiti frunzele vrac cu amestecul dvs. preferat de fructe
Incercati sa preparati acasa ceai verde aromatizat. Optiunile de a amesteca frunze pure de ceai verde, negru, oolong, pu’erh sau alb cu amestecurile dvs. de ceai de fructe sunt nenumarate. In acest fel, aveti sanse sa pastrati aroma dominanta a fructelor, bucurandu-va in acelasi timp de beneficiile ceaiurilor adevarate.
Adaugati un indulcitor natural
Daca va place sa beti ceai dulce, alegeti indulcitori naturali cu zero calorii. Stevia sau radacina de lemn dulce pot adauga multa dulceata oricarei cesti.
Reduceti amaraciunea cu lapte
Laptele poate reduce amaraciunea ceaiului negru preparat in exces. Puteti folosi laptele chiar si cu alte tipuri de ceai, mai ales daca acestea sunt puternice, amare si neplacute de baut. Chiar si cu unele ceaiuri din plante.
Prajiti-l inainte de a-l prepara
Poti folosi o cratita uscata si curata pentru a praji usor frunzele libere. Aceasta tehnica functioneaza bine pentru frunzele care si-au pierdut aroma si prospetimea.
Adaugati smantana in loc de lapte
Smantana poate da un plus de grosime ceaiului dvs. si functioneaza foarte bine cu ceaiurile negre puternice si maltate.
Imbunatatiti-l pentru ocazii speciale
Multe ceaiuri pot fi amestecate cu alcool. Daca aveti chef de cel mai traditional ceai cu spirt din lume, incercati romul cu ceaiul englezesc sau irlandez pentru micul dejun.
Transformati-l intr-o bautura care stimuleaza imunitatea cu pudra de vitamine aromatizata
Adaugati o lingurita din pulberea de vitamine aromate preferata sau o tableta dizolvanta. Aromele de citrice merg bine cu orice tip de ceai.
Adaugati suc de mere pentru a intra intr-o atmosfera de sarbatoare
Sucul de mere poate transforma orice ceai negru din obisnuit intr-o bautura care stimuleaza starea de spirit de vacanta intr-o secunda. Adaugati scortisoara pentru o nota in plus.
Faceti ceaiul cu gheata sa aiba un gust bun
Adaugati suc de fructe
Cele mai bune arome? Ananas, fructul pasiunii si trandafirul.
Adaugati sirop de fructe
O lingurita de sirop de fructe nu numai ca va da dulceata, dar va face ca orice ceai sa aiba exact gustul pe care il doriti.
Adaugati menta
Menta poate face ca orice ceai sa aiba un gust mai bun si mai proaspat. Doar cateva frunze vor fi suficiente pentru o ulcior intreg. Citeste despre beneficiile ceaiului de menta aici.
Amestecati cu lapte
Folositi lapte in loc de apa pentru a face ceai cu lapte rece.
Adaugati busuioc
Busuiocul este a doua cea mai buna planta aromatica pe care o poti adauga in ceaiul tau, dupa menta. Se potriveste atat cu ceaiul verde, cat si cu cel negru.
Adauga trandafir
Petalele de trandafir vor aduce o doza de eleganta oricarui ceai rece, alb, oolong, verde sau negru. Puteti folosi si apa de trandafiri.
Amestecati cu apa minerala
Pentru o senzatie spumoasa, preparati ceaiul rece folosind apa spumanta.
Sau cu crema de apa minerala
Sau, alegeti un cream soda pentru o aroma si o textura cremoasa.
Cum sa faci ceaiul verde sa aiba un gust mai bun, cald sau rece
Preparati-l intr-un mod diferit
Daca nu va place gustul ceaiului verde, incercati sa preparati ceaiul in mod diferit. Daca folositi intotdeauna tehnica de preparare occidentala, treceti la o tehnica de infuzare multipla cu timpi de infuzare foarte scurti. Aflati cum sa preparati ceaiul verde aici.
Folositi apa proaspata
Atunci cand fierbe, apa pierde oxigenul si poate face ca ceaiul dvs. sa aiba un gust plat si neinteresant. Folositi apa proaspata de fiecare data cand preparati ceai verde.
Fiti atenti la temperatura apei
Daca va preparati intotdeauna ceaiul timp de 2+ minute, nu folositi niciodata apa mai fierbinte de 80°C.
Evitati apa de la robinet
Apa de la robinet va face ceaiul tulbure, prea mineral si va masca toate notele delicate ale ceaiului. Apa de izvor va face intotdeauna cea mai buna ceasca de ceai verde.
Evitati infuzoarele vechi din metal sau plastic
Nu folositi niciodata infuzoare vechi si murdare, mai ales cele care nu miros bine. Acestea vor strica orice ceai delicat.