Cum sa Detartrati un Ceainic Electric in Mod Natural

Cum sa Detartrati un Ceainic Electric in Mod Natural

Ceainicul electric este cu siguranta unul dintre cele mai populare aparate electrocasnice utilizate in prezent; este indispensabil in case, necesar in birouri si utilizat pe scara larga chiar si in facilitatile de recreere in aer liber. Dupa o perioada de utilizare constanta, calciul, magneziul si sarea, din apa si alte particule de alimente s-ar putea acumula pentru a forma calcar in jurul suprafetei interioare a acestui ceainic. Desi calcarul nu este daunator atunci cand este ingerat, este intotdeauna o priveliste neplacuta.

Decalcifierea este una dintre cele mai eficiente, mai putin costisitoare si mai putin costisitoare si care economiseste timp pentru a mentine ceainicul fara calcar, curatat corespunzator si functionand eficient.

In acest articol, va impartasim in mod exhaustiv cauzele, eliminarea si prevenirea calcarului de pe ceainicul dumneavoastra electric prin metode naturale.

Ce este detartrajul?

Indepartarea totala a calcarului de pe suprafata unui metal, in special de pe suprafetele interioare ale cazanelor si fierbatoarelor.

Ce este calcarul?

Calcarul, care ar putea fi numit si calcar de calciu, este cel mai frecvent in cazul apei dure. Este o substanta calcaroasa dura, de culoare alba-deschisa, care se gaseste adesea pe partile metalice ale masinilor care functioneaza cu apa. Este deosebit de frecvent in echipamentele care implica incalzire, cum ar fi cazanele, fierbatoarele electrice sau sistemele de transfer de caldura (cum ar fi schimbatoarele de caldura). Asadar, este firesc ca aceste solzi sa se regaseasca pe suprafetele ceainicului dumneavoastra.

Se stie ca apa dura este extrem de benefica pentru sanatate. De fapt, majoritatea apelor minerale de vanzare contin minerale precum calciu si magneziu. Aceste elemente sunt bune pentru organismul dumneavoastra, deoarece au roluri de jucat in constituirea sistemului imunitar al organismului.

Ce cauzeaza calcarul?

Calcarul este cauzat de acumularea de minerale de calciu si magneziu in apa dura. Aceasta apa dura se formeaza atunci cand apa de ploaie se filtreaza prin roci precum creta si calcarul, adunand minerale dure pe parcurs. Minerale dure care nu sunt daunatoare pentru corpul uman.

Fierbatoarele de apa se calcarizeaza din cauza unui depozit de carbonat de calciu si a unui reziduu lasat de apa dura. Atunci cand incalziti apa dura acasa, in fierbator, mineralele din interiorul apei dure se transforma in calcar si se agata de tot ce pot, motiv pentru care se gasesc mai ales pe suprafete.

Cum sa scapi de calcar in mod natural

Iata cateva cerinte necesare pentru a detartra un ceainic electric in mod natural:

  • 1 cana de otet sau suc de lamaie
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu (optional)
  • O carpa de bumbac (optional)

Pasi pentru a detartra ceainicul electric

  • In functie de cat de groasa este linia de calcar,
  • Puneti o jumatate de cana de otet sau suc de lamaie in ceainic si asteptati aproximativ 30 de minute. Daca calcarul este foarte gros, porniti fierbatorul electric, otetul sau sucul de lamaie se va incalzi si va sparge calcarul; aburul cauzat de fierbere va ajuta la aburirea restului fierbatorului. (Repetati acest pas de cateva ori la intervale de timp daca calcarul este foarte gros).
  • Lasati sa fiarba un timp, cel putin 2 sau 3 minute.
  • Inmuiati bine ceainicul inainte de a-l varsa in chiuveta.

Sfat: Aruncati 1 cana de bicarbonat de sodiu in chiuveta inainte de a turna otetul, ajuta la curatarea sistemului de scurgere.

  • Clatiti bine ceainicul cu apa curata.
  • Daca ceainicul nu este perfect curat, umeziti putin carpa de bumbac, inmuiati-o in bicarbonat de sodiu si folositi-o pentru a curata reziduurile de calcar din interiorul ceainicului, gura de scurgere si marginile, in functie de materialul din care este confectionat.
  • Ati putea trece inca o data prin fierbere pentru a va asigura ca ibricul este complet curat.

Un raport de 1:3 de otet la apa este cel mai bun. Lasa-l pana la 30 de minute si freaca reziduurile inainte de a-l clati si sterge cu o carpa de bumbac.

Unele dintre cele mai bune tratamente impotriva calcarului sunt Bicarbonatul de sodiu – atunci cand este combinat cu otet sau suc de lamaie. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru ca produce o reactie de efervescenta care poate descompune aproape orice, inclusiv calcarul.

Rezumat

Decalcifierea unui ceainic electric este o cerinta destul de minima, dar importanta de indeplinit pentru mentinerea unei gospodarii curate. De asemenea, ajuta la economisirea energiei electrice, deoarece prezenta calcarului in ceainic face ca fierberea sa dureze mai mult timp. Un ceainic curat are nevoie de un timp mai scurt pentru ca apa sa fiarba, ceea ce ajuta, de asemenea, la economisirea energiei si a electricitatii.

Lasă un comentariu