Cum sa Curatati Ceainicele din Ceramica

Dupa o utilizare constanta, fierbatoarele electrice din ceramica pot avea acumulari de minerale, care rezulta in principal din apa dura. La fel ca si in cazul fierbatoarelor electrice din otel inoxidabil, functionalitatea componentelor fierbatoarelor electrice din ceramica va fi afectata de acumularea de calcar si de alte acumulari care pot inhiba componentele de incalzire. Este important sa adoptati o abordare de curatare temeinica pentru ceainicul dumneavoastra. Bineinteles, nu doriti sa folositi o abordare care nu este sigura pentru alimente sau cea care va afecta componentele interne de incalzire. Acest articol va va arata cum sa va curatati ceainicul electric ceramic folosind cele mai bune abordari eficiente.

Exista multe metode si improvizatii care sunt adaptate pentru a curata fierbatoarele electrice. La fel si diversele ingrediente utilizate in procese. In timp ce sunt multe ingrediente care pot avea treaba bine facuta, t este bine sa le folositi pe cele care vor elimina toate tipurile de depuneri minerale.

Utilizarea otetului alb distilat

 • Veti avea nevoie de o perie de frecat, o carpa din microfibra si apa.
 • Amestecati parti egale de apa si otet alb si turnati amestecul in ceainic.
 • Conectati ceainicul la o sursa de curent si porniti-l. Lasati solutia sa fiarba
 • Scoateti din priza ceainicul si lasati-l sa se raceasca.
 • Umeziti carpa din microfibra cu solutia si folositi-o pentru a sterge exteriorul ceainicului dvs. electric din ceramica.
 • Frecati temeinic interiorul folosind peria. Fiti suficient de minutios si asigurati-va ca atingeti toate colturile si partile ascunse.
 • Dupa ce ati frecat interiorul turnati solutia si clatiti cu apa in mod sever.
 • Pentru a va asigura ca tot gustul de otet si mirosul este eliminat, fierbeti apa plata de cel putin doua ori si turnati-o. Acest lucru ar trebui sa ofere, de asemenea, o buna scurgere pentru ceainicul dumneavoastra.

Utilizarea apei cu lamaie

Lamaia sau apa pot fi, de asemenea, folosite pentru a va curata ceainicul electric ceramic. Se stie ca ceramica se lipeste de pete daca nu este curatata corespunzator, dar folosind apa cu lamaie la curatare toate petele si acumularile de calcar pot fi indepartate.

 • Pregatiti un amestec de 500 ml de apa bucati de lamaie si fierbeti amestecul in ceainic timp de aproximativ 30 de minute.
 • Dupa ce deconectati ceainicul, goliti-l si lasati-l sa se raceasca.
 • Cu ajutorul unei carpe umede, stergeti reziduurile ramase de apa dura de pe componentele interioare ale ceainicului dumneavoastra. Ar trebui sa imbibati carpa cu putin bicarbonat de sodiu pentru ca aceasta sa fie eficienta.
 • Clatiti bine ceainicul de cel putin cinci ori inainte de a va incalzi apa pentru baut.

Utilizarea unei solutii de bicarbonat de sodiu

Este posibil ca producatorul ceainicului dvs. sa va limiteze utilizarea otetului pentru curatarea ceainicului dvs. ceramic. Daca acesta este cazul, nu va faceti griji. Puteti folosi o solutie de bicarbonat de sodiu ca alternativa. Ceea ce trebuie sa faceti este sa;

 • Amestecati aproximativ 30 g sau o lingurita de bicarbonat de sodiu cu doua cani de apa.
 • Transferati solutia in ceainicul dumneavoastra si fierbeti-o.
 • Lasati solutia sa se stearga timp de 20 pana la 30 de minute inainte de a turna solutia.
 • Clatiti ceainicul de mai multe ori cu apa rece inainte de a-l folosi.
 • Bicarbonatul de sodiu va elimina depunerile de calcar si calcarul acumulate in ceainicul dumneavoastra.

Solutii comerciale de curatare.

Exista solutii pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala adaptate pentru curatarea fierbatoarelor. Daca doriti sa folositi un produs de curatare comercial, verificati magazinele de imbunatatiri pentru casa sau supermarketul local. Puteti, de asemenea, sa va adresati online, unde este posibil sa gasiti sute de varietati.

Aceste produse de curatare vor veni insotite de instructiuni de utilizare. La fel ca si in cazul produselor discutate mai sus, curatarea cu ajutorul acestor produse comerciale va presupune amestecarea lor in proportii precise cu apa si lasarea solutiei la inmuiat. Dupa un timp, trebuie sa clatiti ceainicul cu apa rece inainte de a-l folosi din nou.

Puteti incerca si alte cateva sfaturi pentru a va pastra ceainicul electric ceramic curat si fara acumulari de minerale.

Luati in considerare utilizarea unui dispozitiv de colectare a calcarului. Acesta ar trebui sa incetineasca rata cu care se acumuleaza calcarul in fierbatorul dumneavoastra.

Curatati-va ceainicul in mod regulat. Aceasta ar trebui sa fie de cel putin doua ori pe luna pentru interior si saptamanal pentru exterior. Daca reusiti sa o faceti mai des, cu atat mai bine.
Folositi Coca-Cola. Acidul carbonic din ea o face potrivita pentru a indeparta calcarul. Acesta dizolva cu usurinta calcarul care se acumuleaza in ceainicul dumneavoastra. Poate ca va puteti sacrifica bautura pentru a va salva ceainicul.

Lasă un comentariu