Cei Mai Buni Indulcitori de Ceai: Optiuni Sanatoase

Cei Mai Buni Indulcitori de Ceai

Cel mai bun ceai va fi intotdeauna cel neindulcit. Dar daca va place ceaiul cald sau rece dulce, sau chiar foarte dulce, este posibil ca bautura neindulcita sa nu fie o optiune. Sau poate ca doar incercati sa treceti de la sucuri la ceai si inca nu sunteti gata sa renuntati definitiv la dulceata. Lumea indulcitorilor este la fel de complexa ca si cea a ceaiului.

Cei mai buni indulcitori pentru ceai

Cei mai buni indulcitori nu ar trebui doar sa adauge dulceata, ci si sa imbunatateasca aroma ceaiului tau. Lumea indulcitorilor poate fi la fel de complexa ca si lumea ceaiului in sine, asa ca alegerea celui potrivit nu este intotdeauna cea mai usoara sarcina. Indulcitorii pot fi naturali sau artificiali si pot avea calorii sau pot fi fara calorii.

Cei mai buni indulcitori artificiali

Indulcitorii artificiali pot fi o optiune buna daca doriti sa adaugati dulceata, dar sa pastrati caloriile la un nivel minim. Acestia sunt adesea fara calorii. Toate ceaiurile din plante si ceaiurile reale neindulcite contin aproape zero calorii. Motivul principal pentru utilizarea indulcitorilor artificiali este ca nu cresc nivelul de zahar din sange. Indicele lor glicemic este zero.

Stevia

Stevia este, din punct de vedere tehnic, un indulcitor natural. Cu toate acestea, cele mai multe dintre produsele din stevia vin sub forma de pastile mici, lichide sau pulbere, in loc de frunze. Stevia este obtinuta din frunza de Stevia rebaudiana, nu contine calorii si este de cel putin 200 de ori mai dulce decat zaharul.

Aspartam

Aspartamul este unul dintre cei mai utilizati indulcitori artificiali din lume. Este prezent in multe bauturi dietetice si dulciuri fara zahar. Acest indulcitor sintetic este fabricat din „aminoacizii fenilalanina si acidul aspartic, cu un ester metilic”.Exista numeroase dezbateri cu privire la siguranta si riscurile sale, unele studii sustinand ca este lipsit de riscuri si efecte secundare, in timp ce altele enumera o serie de boli potentiale pe care le-ar putea provoca.

Cei mai buni indulcitori naturali

Spre deosebire de indulcitorii artificiali, indulcitorii naturali contin calorii si pot oferi numeroase beneficii. Acestia sunt produsi din ingrediente naturale. Toti indulcitorii naturali vor creste glicemia, dar nu toti sunt neaparat nocivi pentru sanatate. De fapt, unii pot oferi beneficii si sunt o optiune mult mai buna pentru un zahar alb rafinat.

Miere

Indulcitori de ceai miereMierea este de departe unul dintre cei mai populari si, posibil, cei mai sanatosi indulcitori din lume. Aceasta poate fi cruda si filtrata. Studiile arata ca mierea poate oferi o multitudine de beneficii, inclusiv proprietati inti-inflamatorii, antioxidante si antibacteriene. Asadar, exista o modalitate mai buna de a face o ceasca de ceai sanatoasa si mai sanatoasa decat prin adaugarea unei lingurite de miere? Probabil ca nu. Nu adaugati miere la un ceai care fierbe. Cea mai buna temperatura pentru a spori beneficiile va depinde de tipul de miere si de ceai si, in general, va fi intre 65-85°C. Cel mai bun ceai pentru adaugarea de miere? Ceaiul de musetel cu miere si ghimbir sau ceaiul negru cu miere.

Sirop de artar

Siropul de artar nu este excelent doar pentru clatite. Acest indulcitor natural este obtinut din seva artarilor de zahar originari din Canada. Siropul de artar poate oferi proprietati antiinflamatorii si este potential un inlocuitor mai bun pentru zaharul alb. Cu toate acestea, nu exagerati. Este tot un zahar. Cel mai bun ceai cu care sa il incercati? Nopti de vara.

Nectar de agave

Nectarul de agave este un indulcitor natural cu un indice glicemic scazut. Este obtinut dintr-o „planta asemanatoare unui cactus” si este putin mai dulce decat siropul de artar. In timp ce unele studii sugereaza ca ar putea fi un bun inlocuitor al zaharului, altele spun ca este mai bine sa fie consumat in cantitati mici, la fel ca zaharul obisnuit. Acest indulcitor ar putea fi excelent pentru a spori aroma ceaiurilor verzi bogate in fum.

Melasa

Melasa este un suc obtinut din trestie de zahar sau din sfecla de zahar. Acest produs secundar al productiei de zahar este cu aproximativ 50% mai putin dulce decat zaharul rafinat. Melasa poate fi un indulcitor excelent pentru ceaiurile cu note de malt. Spre deosebire de zaharul alb de masa, melasa contine fier, cupru, fructoza si sulf si poate oferi valoare nutritiva si beneficii.

Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce este atat un indulcitor, cat si un ceai. Amestecurile cu lemn dulce nu au zaharuri adaugate si au totusi un gust foarte dulce. Lemnul dulce se potriveste bine cu multe ceaiuri din plante si ceaiuri reale. Lemnul dulce a fost folosit in mod traditional pentru multe probleme de sanatate – de la probleme de stomac, la calmarea gatului, tratarea hepatitei B si gestionarea stresului si a anxietatii.

Fructe proaspete

Fructele proaspete pot fi o modalitate excelenta de a adauga multa dulceata fructata la ceaiul dumneavoastra. Multe ceaiuri pure si unele ceaiuri din plante vor avea un gust delicios daca le preparati cu un pumn de fructe proaspete, spalate si usor strivite, cum ar fi capsunile, afinele, piersicile sau zmeura. Adaugati aproximativ un pumn de fructe proaspete la doua cani de apa si 2 lingurite de frunze de ceai. Se infuzeaza timp de 5-10 minute si se strecoara.

Alti indulcitori naturali

Exista multi alti indulcitori naturali. Zaharul alb rafinat este cel mai des consumat, dar si cel care este cel mai bine de evitat. Alti inlocuitori, cum ar fi zaharul din nuca de cocos, zaharul brun, siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza sau siropul simplu pot fi toti buni inlocuitori, dar sunt in continuare foarte bogate in calorii si pot avea acelasi impact ca si zaharul de masa obisnuit. Folositi-le cu moderatie.

Lasă un comentariu