Cea Mai Buna Reteta de Ceai Genmaicha

Cea Mai Buna Reteta de Ceai Genmaicha

Genmaicha este un ceai verde japonez popular in intreaga lume datorita gustului sau de nuca, racoritor si unic. Desi este disponibil pe scara larga, prepararea propriului genmaicha nu este doar destul de usoara, ci si distractiva.

Ce este genmaicha?

Genmaicha este un amestec de ceai verde japonez. Acesta contine, de obicei, ceai verde bancha sau sencha si orez prajit. Cu toate acestea, puteti folosi si alte tipuri de ceaiuri verzi japoneze, inclusiv unele ceaiuri chinezesti, cum ar fi ceaiul chinezesc sencha sau ceaiul verde Pan-fired. Poate fi preparat si cu diferite tipuri de orez, dar cele mai comune sunt orezul alb cu bob scurt dulce sau brun.

3 motive pentru a va face propriul ceai genmaicha

Genmaicha este foarte usor de preparat, desi ar putea dura ceva timp pana sa iasa bine. Cateva motive pentru care ati putea dori sa incercati sa va amestecati propriul ceai sunt:

1. Pentru a spori aroma ceaiului tau bancha, sencha sau gyokuro

Genmaicha este o alternativa excelenta daca nu va place in mod deosebit aroma vegetala a ceaiului verde sau daca doriti sa adaugati o noua scanteie la ceasca dvs. obisnuita. Orezul prajit va reduce astringenta ceaiului verde si il va face mai bland si mai prajit.

2. Pentru a scadea continutul de cofeina din ceaiul tau verde

Deoarece genmaicha este amestecat cu ceai verde, va contine intotdeauna cofeina. Cu toate acestea, continutul de cofeina va fi de obicei mai mic decat intr-o ceasca obisnuita de ceai verde pur. Acest lucru se datoreaza faptului ca veti folosi aceeasi cantitate de amestec pentru prepararea unei cesti de ceai, dar cel putin 1/3 pana la ½ din lingurita va fi orez fara cofeina. Daca doriti sa faceti un amestec cu continut scazut de cofeina, folositi ceai verde bancha. Bancha este facut cu frunze de ceai mai mature care contin in mod natural mai putina cofeina decat sencha. Alternativ, amestecati-l cu un ceai verde cu frunze libere decafeinizat.

3. Pentru a va bucura de o aroma prajita si de nuca

Genmaicha este cel mai prajit si cu gust de nuca ceai pe care il veti gasi. Desi multe ceaiuri sunt prajite si au note prajite si prajite, niciunul dintre ele nu este facut cu orez prajit.

Cum se prepara ceaiul genmaicha acasa

Pentru a va face propriul genmaicha, veti avea nevoie doar de doua ingrediente – ceai verde si orez, precum si de cateva ustensile de bucatarie. Desi genmaicha este adesea tradus ca fiind un ceai de orez brun, puteti folosi diferite tipuri de orez. Orezul alb glutinos sau orezul brun pot da ambele rezultate excelente. Evitati orezul cu bob lung. Veti avea nevoie si de o cratita mare, hartie de copt, cuptor si un aragaz.

Celalalt nume al Genmaicha este un ceai de popcorn sau un ceai de orez umflat. Cuvantul puffed este de fapt foarte important pentru a intelege ce fel de orez trebuie sa folositi pentru a face genmaicha. Prin simpla prajire a orezului la foc mic-mediu intr-o cratita veti obtine orez prajit pe care il puteti amesteca cu ceaiul dumneavoastra. Cu toate acestea, acel orez nu va fi acelasi cu cel din genmaicha. Incercati sa inmuiati orezul timp de o zi, apoi lasati-l sa se usuce inainte de a-l praji. Puteti incerca in continuare cu metoda simpla si sa vedeti cum va place ceaiul.

Pentru a face orez prajit umflat, spalati mai intai orezul, fierbeti apa, adaugati orezul, apoi fierbeti-l timp de aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce a fiert, puneti-l pe o foaie de copt in strat foarte subtire si lasati-l sa se usuce natural sau in cuptor. Abia cand este complet uscat, separati usor boabele si prajiti-l la foc mic-mediu intr-o cratita preincalzita. Daca ati incercat vreodata sa faceti orez sufle pentru deserturi, puteti urma aceiasi pasi, cu exceptia ultimului – nu folositi uleiul.

Creati propriul ceai

Inainte de a amesteca, lasati orezul pufos sa se raceasca complet. Evitati sa amestecati orezul fierbinte cu frunzele delicate de ceai verde. Puteti alege orice raport orez/ceai doriti, dar cel mai des intalnit este 50:50. Adaugarea mai mult orez va reduce continutul de cofeina si va intensifica aroma de nuca a orezului brun.

Incercati sa faceti mai intai un lot mic pana cand obtineti profilul de aroma dorit. Puteti pastra orezul prajit intr-un recipient separat si il puteti amesteca inainte de preparare sau il puteti amesteca pe tot si il puteti pastra intr-un recipient etans. Amestecarea imediata va da o aroma mai buna. Pentru si mai multa aroma si culoare, adaugati pulbere de ceai matcha in amestec si amestecati usor pana cand toate boabele de orez si frunzele de ceai sunt acoperite.

Lasă un comentariu