Beneficiile Ceaiului Verde Chunmee

Beneficiile Ceaiului Verde Chunmee

Unul dintre cele mai clasice ceaiuri verzi chinezesti, Chunmee este un ceai pe care orice iubitor de ceai trebuie sa-l incerce cel putin o data. Ofera o perspectiva buna asupra unei game largi de arome de ceai verde, poate oferi numeroase beneficii si are un gust excelent, atat cald, cat si rece.

Ce este ceaiul verde Chunmee?

Chunmee, Zhen Mei sau Chun Mei este un ceai verde chinezesc. Este produs doar in China, mai ales in provincia Anhui si Jiangxi. Numele englezesc al acestui ceai este „ceaiul sprancenelor pretioase”, din cauza frunzelor mici rulate manual si modelate in forma care seamana cu sprancenele. Chun mee este produs in China si este unul dintre cele mai populare ceaiuri verzi din tarile occidentale.

Ce gust are ceaiul Chunmee?

Chunmee este un ceai ars in tigaie. Ceaiurile „pan-fired” au o aroma mai putin vegetala si mai mult de nuca, care poate fi usoara sau mai intensa, in functie de modul in care a fost preparat ceaiul. De exemplu, lung ching sau Dragon well este, de asemenea, cu gust de nuca, dar fara gust de fum si foarte usor in comparatie cu Chunmee.

In ceea ce priveste taria si culoarea, Chunmee este destul de asemanator cu Gunpowder, dar cu mai multa afumatura. Ceaiul verde Chunmee are un pic mai multa astringenta decat alte ceaiuri verzi si este potrivit pentru a fi baut cu zahar, miere sau chiar lapte. Datorita aromei sale puternice, Chunmei este excelent pentru aromatizare si parfumare. Este adesea folosit in unele tari africane pentru prepararea ceaiului de menta, similar cu ceaiul de menta marocan facut cu frunze de ceai Gunpowder. Acest ceai este un ceai verde zilnic excelent.

Daca va place ceaiul Gunpowder, Chunmee este ceaiul care v-ar putea placea si dumneavoastra. Chiar daca Chunmei este mai puternic decat multe alte ceaiuri verzi chinezesti, produsele de ceai de inalta calitate, daca le preparati corect, nu vor avea niciodata un gust foarte amar. Cu toate acestea, o usoara doza de astringenta este normala la multe ceaiuri verzi. Cititi cum sa faceti ceaiul verde sa aiba un gust bun aici.

Care sunt beneficiile ceaiului verde Chunmee?

Ceaiul Chunmeei este un ceai verde nefermentat, preparat din frunze de Camellia sinensis. Acesta contine cofeina, catechine, vitamine si un aminoacid L-teanina, care pot oferi numeroase beneficii pentru sanatate. Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde pot include controlul greutatii, cresterea concentrarii, scaderea riscului de boli de inima, cancere, diabet de tip 2 si altele.

Reducerea colesterolului

Studiile in vivo au aratat ca ceaiul verde Chunmee poate ajuta la reducerea colesterolului total din plasma.

Imbunatatirea vigilentei mentale

Ceaiul verde contine cofeina si poate contribui la cresterea nivelului de energie si vigilenta. Studiile au aratat ca ceaiul verde poate chiar sa ridice starea de spirit si sa reduca nivelul hormonului de stres.

Efect protector impotriva unor tipuri de cancer

Ceaiul verde poate avea potential in prevenirea unor tipuri de cancer. Studiile sugereaza ca efectul de protectie poate proveni de la polifenolii din ceai, desi sunt necesare mai multe studii pentru a intelege cum poate ajuta de fapt consumul de ceai. O ceasca de ceai verde poate oferi, de asemenea, o protectie impotriva radiatiilor UV daunatoare, prevenind astfel, potential, cancerele de piele cauzate de expunerea la soare.

Reducerea riscului de boli cardiovasculare

Un studiu chinezesc a aratat ca consumul zilnic de ceai verde poate reduce riscul de deces legat de problemele cardiace.

Efect antimicrobian

Ceaiul verde poate fi benefic in combaterea unor infectii bacteriene, cum ar fi E. Coli sau Helicobacter pylori. Cu exceptia potentialului efect antibacterian, ceaiul verde poate ajuta la combaterea diferitelor ciuperci si paraziti.

Activitate antivirala

Unele studii sugereaza ca ceaiul verde poate fi benefic in prevenirea infectiilor cauzate de virusuri, cum ar fi gripa sau rotavirusul.

Efectul antiinflamator

Flavonoidele din ceaiul verde pot oferi efecte antiinflamatorii si pot ajuta in cazul infectiilor si leziunilor. Desi ambele tipuri de ceai verde si negru pot oferi beneficii, studiile sugereaza ca ceaiul verde poate fi mai benefic.

Protejarea creierului

Studiile au aratat ca consumul chiar si a unei cesti mici de ceai pe zi (100 ml) poate reduce riscul de depresie sau dementa la persoanele sanatoase. Chiar si o ceasca pe saptamana poate fi capabila sa imbunatateasca memoria. Partea surprinzatoare este ca nu doar ceaiul in sine poate oferi aceste beneficii, ci si procesul de preparare. Prepararea ceaiului a fost intotdeauna asociata cu meditatiile si cu linistea, cu luarea timpului pentru preparare si savurarea acestuia si cu atentia acordata micilor detalii.

Sanatatea orala

Proprietatile antimicrobiene, antiinflamatorii si antioxidante ale ceaiului verde pot contribui la mentinerea unei bune sanatati orale. Consumul zilnic de ceai verde poate oferi protectie impotriva cariilor si a altor boli dentare si poate proteja dintii de diferite bacterii.

Combaterea diabetului

Studiile sugereaza ca consumul de ceai poate fi benefic in prevenirea diabetului de tip 2. Catechinele din ceaiul verde pot reduce nivelul de glucoza din sange si pot ajuta in cazul inflamatiilor. Un studiu olandez a sugerat ca consumul a 3 cani de ceai pe zi poate reduce riscul de a face diabet de tip 2 cu 40%.

Pierderea in greutate

Desi ceaiul verde, la fel ca orice alta planta sau supliment, nu este o bautura miraculoasa pentru pierderea in greutate, poate ajuta la pierderea in greutate si la gestionarea greutatii. Studiile sugereaza ca cei care vor beneficia cel mai mult sunt cei care includ si exercitii fizice regulate in stilul lor de viata. Ceaiul verde poate creste oxidarea grasimilor dupa exercitiile fizice.

Exista efecte secundare?

Studiile efectuate pana in prezent nu au aratat efecte secundare adverse in urma consumului de ceai verde Chunmee. Un bautor obisnuit de ceai, nesensibil la cofeina si fara afectiuni de sanatate subiacente care bea 3-5 cesti de ceai verde pe zi este putin probabil sa aiba efecte secundare.

Cum se prepara ceaiul verde Chunmee?

Pentru a prepara ceaiul verde Chunmee veti avea nevoie de un ceainic cu o strecuratoare si o ceasca, sau de o cana si un infuzor obisnuit sau un filtru de ceai. Folositi aproximativ 2-3 grame de ceai la fiecare ceasca de apa. Chunmee este un ceai puternic, iar daca se foloseste mai mult se poate obtine o ceasca foarte puternica. Incepeti cu mai putine frunze si ajustati cantitatea daca este necesar. Aduceti apa proaspata de izvor la fierbere si lasati-o sa se raceasca la aproximativ 85°C. Temperatura apei pentru prepararea ceaiului verde nu trebuie sa fie niciodata mai mare de 90°C. Apa clocotita va va strica ceaiul si va rezulta o ceasca foarte amara.

Preincalziti vasul de ceai turnand apa fierbinte inauntru si afara. Acest pas va permite o preparare optima, va va oferi sansa de a experimenta mirosul real al frunzelor uscate si va va curata ustensilele de ceai de orice praf. Asezati frunzele de ceai in ceainic sau intr-o punga de ceai sau intr-un infuzor. Adaugati apa si infuzati timp de 1-2 minute. Incepeti cu o infuzie mai scurta de 1 minut si cresteti temperatura daca infuzia este prea puternica pentru gustul dumneavoastra. Daca pregatiti o ceasca mai puternica, puteti adauga si cateva picaturi de lapte.

Lasă un comentariu