4 Cele Mai Bune Tipuri De Ceai de Cirese Pe Care Trebuie Sa Le Incerci

Cele Mai Bune Tipuri De Ceai de Cirese

Dulci si acrisoare, bogate si acrisoare, galbene si roz, rosii si negre, ciresele sunt una dintre cele mai versatile categorii de fructe. Si apoi, mai sunt si altele. De la flori pana la tipuri care, din punct de vedere tehnic, nu au nimic de-a face cu ciresele adevarate, dar sunt totusi suficient de bune pentru a purta acest nume – citeste care sunt cele mai bune tipuri de ceai de cirese pe care ar trebui sa le incerci cel putin o data in viata.

Ce este ceaiul de cirese?

Astazi, ceaiul de cirese este una dintre cele mai populare arome de ceai de fructe. Ceea ce consideram de obicei a fi adevaratul ceai de cirese este un ceai de fructe facut cu fructe de cirese uscate. Este lipsit de cofeina si are o aroma puternica, dulce si uneori usor acrisoara. Ceaiul de cirese este unul dintre cele mai populare ceaiuri de fructe din lume si este adesea disponibil in pliculete de ceai si sub forma de frunze libere.

Exista multe tipuri diferite de cirese – de la cele dulci la cele foarte acre. Ciresele dulci sunt, de obicei, mai mari decat cele amare si sunt adesea consumate crude. Desi puteti manca si cirese crude acre (si multi oameni o fac), acestea sunt folosite mai ales pentru a face gemuri, siropuri si bauturi alcoolice.

1. Ceaiul din flori de cires

Acest ceai unic provine din Japonia, o tara a florilor de cires. Sakura sau floarea de cires este una dintre cele mai populare arome de primavara, iar ceaiul nu face exceptie. De fapt, exista multe dintre ele. Ceaiul pur de flori de cires, insa, este sarat. Este facut cu flori de cires roz reale, presate si aplatizate, conservate in sare. Acest ceai este sarat si usor acrisor, dar foarte usor. In apa fierbinte, florile de cires se extind in flori frumoase si transparente. Una pana la trei flori per ceasca sunt suficiente pentru a face o ceasca de ceai unica si delicioasa, care infloreste la propriu cu aroma. Un alt tip de ceai din flori de cires este ceaiul verde aromatizat, de obicei sencha, cu mici flori de cires nedeschise si zaharisite, perfecte pentru prepararea ceaiului rece sau a ceaiului cu gheata.

2. Ceai de hibiscus cu cirese

Cand doua ingrediente acidulate se amesteca, un rezultat nu poate fi decat delicios. Adauga un pic de dulceata si alte cateva fructe de padure aromate la hibiscusul delicat si la ciresul bogat si ai cea mai buna baza pentru a face o tarta lichida cu cirese. Cum? Ceaiul de hibiscus cu cirese este unul dintre rarele ceaiuri care sunt atat de bogate si aromate incat pot fi servite cu – frisca. Incercati sa-l amestecati cu ceai negru si sa faceti ceai rece.

3. Ceai de cirese negre

Acest ceai delicios de fructe este facut dintr-un tip special de cirese care sunt o ruda apropiata a cireselor. Acestea sunt diferite de ciresele negre reale obisnuite, dar nu mai putin delicioase. Ceaiul de cirese negre este adesea disponibil in pliculete de ceai. Ceaiul impartaseste dulceata cireselor reale si o usoara aciditate. Ciresele negre sau Prunus serotina au proprietati antioxidative si pot ajuta in cazul hipertensiunii arteriale. In mod traditional sunt folosite pentru probleme respiratorii, boli cardiovasculare si probleme gastrointestinale.

4. Ceaiul de cirese si cafea

Ceaiul de cirese de cafea sau ceaiul de cafea Cascara este un ceai care nu are nimic de-a face cu ciresele adevarate – sau cealalta . Acest ceai este un ceai de plante facut din coaja fructului de cafea. Cojile sunt uscate dupa ce boabele de cafea au fost indepartate. Numele fructului de cafea este – cirese de cafea sau cafea cascara. Interesant este ca o coaja de fruct de cafea uscata chiar seamana putin cu un fruct de cirese uscate. Ceaiul de cirese de cafea este comun in unele tari producatoare de cafea, dar destul de necunoscut la noi in tara. Acesta contine cofeina, dar mai putina decat cafeaua adevarata. Principala utilizare a ceaiului de cirese de cafea este pentru o activitate laxativa.

Lasă un comentariu